Håkonsen

webfreak, psychonaut, poet

Web Hosting

Motorpsycho fremfører hele Blissard på Pstereo 2013

Author: Share:

Under årets Pstereofestival 15-16 august spiller Motorpsycho hele Blissard!

Sakset fra motorpsycho.fix.no:
Enten man var blant dem som i 1996 fryktet at Motorpsycho var i ferd med å bli for softe eller blant dem i stedet så Blissard som nok et bevis på et band som nektet å la seg kneble av dogmer og sjangerkrav, er det ikke til å komme unna at det er et album som er atskillig mer komplekst og mangslungent enn man nok fikk med seg ved første gjennomlytting. Eller, som den eminente kunstneren og forfatteren Tommy Olssoon skrev i liner notes’ene til Rune Grammofons 4xcd-boksutgivele av Blissard i 2012: ”Det er som om albumet prøver hardt på å være konvensjonelt gjennom fire og en halv låt før det bare kaster inn håndkleet og går hodestups inn i fullstendig uutforsket territorium, som gjør det til deres mest eksperimentelle, nesten antropologiske verk til dags dato.”

blissard-200x200Fremføringen av Blissard i sin helhet på årets Pstereofestival er en, forsiktig sagt, sjeldent unik mulighet til å gjenoppleve Motorpsycho anno 1996 i all sin storhet, til å gjenoppleve sin egen ungdom eller oppdage historien til et band som bare blir bedre og bedre for hvert år.

12. april slipper forresten Motorpsycho sitt nye album, Still Life With Eggplant, som kan holde deg gående til august. Måtte nåtiden forberede deg på fortiden.

Les hele saken her som også inneholder en tekst skrevet av forfatteren Johan Harstad som er verdt å få med seg.

 

Johan Harstad kom i fjor høst også ut med boken Motorpsycho Blissard blissard-202x300

Johan Harstad tar oss med på en parallell reise gjennom sin ungdom på 90-tallet parert med Motorpsychos vei mot toppen med grundige gjennomganger av album, bandmedlemmer, assosierte medlemmer, omstendigheter og turneer. Boka er en fryd for Psychonauts, med en stor faktadel med masse funfacts, kuriosa, intervjuer og beskrivelser. Men det som «gjør» boka, er Harstads beskrivelse av sin egen ungdom og opplevelsen av å bli skikkelig fan av et band. Les hele anmeldelsen av boka her

 

Previous Article

Det var en tid jeg trodde

Next Article

I anledning verdens poesidag 2013

You may also like

Legg inn en kommentar